Матрица за истиснување на полиолефински цевки

2021-11-24

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Во производството на истиснување на цевки, квалитетот на матрицата за истиснување исто така игра многу важна улога во квалитетот на производот. За обработка на полиетиленски материјали, оптимизирана матрица за истиснување на цевки треба да ги исполнува следниве барања:

а.TМатеријалите можат понатаму целосно да се измешаат во матрицата и да се екструдираат во матрицата со еднообразно топење.

б.Може да обезбеди најсоодветно време материјалите да останат во главата. Прекраткото време на престој влијае на квалитетот на стопените материјали; Премногу долго ќе промовира разградување и вкрстено поврзување на стопените материјали и ќе ги уништи оригиналните физички својства на материјалите.

в.Може да обезбеди материјалот да одржува низок притисок на топење во матрицата и стабилна рамнотежа на истиснување.

г.Може да обезбеди материјалот да одржува ниска температура на материјалот во матрицата, за да се спречи попречниот проток и предвременото оксидационо дејство на материјалот за време на истиснување на матрицата. Во областа на обработка на PE цевки, широко користените структури на матрици се:спирала глава, глава на корпа и глава на филтер.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.


https://www.fangliextru.com/solid-wall-pipe-extrusion-line

https://www.fangliextru.com/spiral-diehead.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy