Уред за поставување вакуум и уред за ладење За линија за истиснување на PE

2021-11-25

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Уредот за поставување на вакуум е важен дел во производствената линија на ПЕ цевки. Дизајнот на уредот за поставување вакуум директно влијае на стабилноста на производството и квалитетот на внатрешните и надворешните површини на цевките. Одличен уред за поставување на вакуум треба да обезбеди силен капацитет за ладење;sстепен на вакуум на маса под различни услови на производство;sсистем за контрола на температурата на водата и нивото на водата;rбарања за долготрајна отпорност на корозија.

 

Општо земено, постојат два вида уреди за ладење: ладење со потопување и ладење со силно прскање.

 

Уред за ладење со потопување: цевката поминува низ резервоар за вода опремен со вода за ладење. Во оваа состојба, целиот дел од цевката се потопува во вода, а топлината се ослободува преку контактот помеѓу цевката и водата, за да се добие ефект на ладење. Овој уред е едноставен и евтин, но ќе ги донесе следните недостатоци во производството на цевки:

 

Лошата ефикасност на ладењето влијае на производната ефикасност на цевките. Кога цевката е потопена во вода, на обемот на цевката влијаат различни притисоци на водата, што ќе предизвика заобленоста на цевката да биде надвор од толеранција. Затоа, најдобар избор за идеален уред за ладење треба да биде прскањето резервоарот.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.


https://www.fangliextru.com/pe-pipe-extrusion-line.html

https://www.fangliextru.com/vacuum-calibration-tank.html

https://www.fangliextru.com/spray-cooling-tank.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy