Уред за димензионирање на производствената линија за истиснување на PE цевки

2021-11-23

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

На сдотерување уредот во матрицата е главната компонента во системот за истиснување на PE цевки. Стопениот материјал се лади на внатрешната површина на чаурот за димензионирање за да се формира цврст површински слој за да се обезбеди точен надворешен дијаметар на цевката. Исто така, обезбедува стабилност и нормално истиснување на влечење на цевките. Состојбата и условите за формирање на стопените материјали во сзамрзнување уредот не само што директно влијае на квалитетот на внатрешната и надворешната површина на цевките, туку и директно ја одредува стабилноста на целиот систем за истиснување и веродостојноста на производството со голема брзина.

 

Затоа, добродимензионирање дизајнот на уредот ги исполнува следниве барања: добрата топлинска спроводливост обезбедува доволно површинско ладење на стопените материјали на кратко растојание, а брзината на ладење може да обезбеди брзо формирање на цврста фаза на кожата на површината на цевките;hвисока отпорност на абење;tнеговата внатрешна површина треба да има високае заврши. Различни структури за обликување може да се изберат според различни материјали, различни брзини на производство и различни барања за квалитет. Во моментов, постојат две популарни ПЕ цевки вашиотg уреди: цилиндричен чаур за димензионирање;fезерска комбинирана големина ракав. Најшироко користен од овие два уреди за обликување е цилиндричниот чаур за димензионирање. Има широк опсег на применливост и може да го исполни истиснувањетоумре на ПЕ цевки одφ20 доφ630.

 

За цилиндричниот чаур за димензионирање, стабилноста и униформноста на протокот на вода внесен во водениот прстен директно влијаат на квалитетот на истиснување на цевката, а стапката на ладење на стопениот материјал во чаурот за димензионирање може директно да влијае на квалитетот на внатрешниот ѕид на цевката. Комбинираниот чаур за димензионирање на снегулки главно се користи за производство на PE цевки со мал дијаметар и истиснување со голема брзина, а применливиот опсег на дијаметар е:φ20~ѓ63 мм. Според дијаметарот на цевката и обработените материјали, брзината на истиснување од 35м/може да се постигне мин или повисоко.

 

Разумен избор на цевки sодing уред игра голема улога во квалитетот на цевките и економијата на производството.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.


https://www.fangliextru.com/calibration-sleeve.html

https://www.fangliextru.com/pe-pipe-extrusion-line.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy