Процедури за работа и спецификации за екструдер со две завртки

2021-06-08

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на пластика опрема за истиснување, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Правилната работа на пластичната опрема за екструдер во секојдневна употреба може да го направи подолг век на опремата. Едноставните барања за работа се како што следува:

1.Мора да се управува од професионалци, обично операторот да научат повеќе релевантни знаења, така што операцијата ќе биде вешти пластични екструдер.

2.Пред да се стартува екструдерот, потребно е да се провери дали околината на екструдерот е чист, производителот на екструдерот и напојувањето се на место, и на материјалите се готови или не.

3.Кога ќе се стартува екструдерот горе, мора да се тестира. Не додавајте материјали прво. Тестирајте неколку минути за да види дали има ненормален шум и необичен мирис. Ако напонот, брзината и звукот е нормален, материјалите може да се додадат и да работат нормално.

4.Кога опремата за екструдер со две завртки работи, неопходно е да се открие состојбата на работа на екструдерот, особено температурата на водата. Ако има некаква абнормалност, треба да биде постапува на време.


https://www.fangliextru.com/counter-rotating-parallel-twin-screw-extruder.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy