Како да одржувате некои делови од екструдерот на цевки?

2022-06-13

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. is a mechanical equipment manufacturer with nearly 30 years’ experiences of опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Општо земено, во денешното општество, меѓу широк спектар на пластични машини,екструдер за цевкие исто така еден од најважните типови. Според насоката на проток на материјалот на екструсија главата и вклучениот агол на централната линија на завртката, екструдотсија главата може да се подели на прав аголна глава и кос аголна глава.

 

Екструдерот за завртки се потпира на притисокот и силата на смолкнување генерирани од ротацијата на завртката, така што материјалите можат целосно да се пластифицираат и рамномерно да се мешаат и да се формираат преку матрицата.

 

Денес, ајде да се фокусираме на одржувањето на завртката за буре со екструдер:

 

Средството за чистење на барел се користи за завртката за буре со екструдер. Ако суровините за производи за инјектирање често се менуваат или температурниот опсег на пластифицирање на преостанатите материјали во бурето е сосема различен од оној на полнењето гориво, економично е да се користи средство за чистење на бурињата за да се заштедат суровините и да се подобри ефикасноста на работата. Специјалното средство за чистење е супстанца слична на гумениот материјал, кој не се топи на висока температура во бурето и е во форма на омекнати мицели во жлебот на конецот на завртката. Кога се движите напред во жлебот на конецот на завртката, може да ги одземе преостанатите материјали и да го исчисти бурето.

 

Во истрошениот дел од завртката на цевката на екструдерот, черупката може да се замени. Сепак, целата черупка обично се заменува во бурето на екструдерот, така што трошоците за одржување се поскапи итоа не е исплатливо. Штом завртката ќе се истроши во одредена точка, топењето ќе се врати во конецот, што ќе резултира со дополнително забрзано абење на завртката и бурето. Тешкото абење ќе предизвика трошење на голема количина смола и ќе ја намали продуктивноста. Сепак, појавата на сериозно абење може да се спречи преку редовна проверка на PM. Стратегијата за одржување е да се задржи клиренсот на завртката / цевката во разумен опсег.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy