Како да се контролира температурата на пластичниот екструдер?

2022-06-09

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

 

Во процесот на производство на пластични производи,пластичен екструдерја игра улогата на обликување со истиснување, но на пластичните производи им е потребна температура погодна за производство на пластика. Затоа, кога произведуваме пластични производи, прво мора да го загрееме барелот на завртката напластичен екструдер.

 

Заедничкипластични екструдерисе поделени во неколку групи на делови за контрола на температурата според должината на завртката. Секој дел за контрола на температурата има група опрема за контрола на температурата за контрола на температурата на завртката. Ние обично го користиме грејниот прстен за загревањепластичен екструдер. Температурните барања на секоја единица за контрола на температурата не се сосема исти. Кога температурата напластичен екструдерсе зголемува до температурата што ја поставивме, системот за греење престанува да се загрева, а потоа можеме да ја вклучиме опремата за полнење на пластичните суровини во системот за напојување напластичен екструдер.

 

За време на работењето напластичен екструдер, пластичните честички се загреваат и пластифицираат во бурето на завртката, а со вртењето на завртката се создава притисок помеѓу навојот на завртката и суровината како и цевката на завртката и настанува постојано триење. Ова ќе предизвика опремата да произведе самопроизведена температура. Природната температурна дисипација на опремата не може да ја задоволи потрошувачката на самопроизведена температура предизвикана од работата на опремата. Во овој случај, температурата на барелот на завртката и завртката на пластичниот екструдер ќе продолжат да растат. Ако температурата на пластичниот екструдер е премногу висока, квалитетот на пластичните суровини ќе биде засегнат.

 

Затоа, треба да го оладиме шрафот барел напластичен екструдерза време на работата на опремата. Кога температурата на опремата ќе достигне одредена вредност, системот за контрола на температурата ќе испрати команда за ладење и ќе го вклучи вентилаторот за ладење да ја лади завртката напластичен екструдер. Кога температурата на опремата ќе падне на ниската вредност поставена од нас, системот за ладење на воздухот ќе се исклучи. На овој начин, температурата на производството напластичен екструдерќе бидат контролирани во одреден опсег за да се обезбеди нормално истиснување производство на пластични производи.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy