Калкулатор за дизајн на надворешно оптоварување за ПВЦ цевки

2021-08-31

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Извор:www.uni-bell.org/

Автор: Џон Хоул

 

Здружението ПВЦ цевки објави онлајн верзија на својата програма за дизајнирање на надворешно оптоварување за пресметување на заземјување и живи оптоварувања за ПВЦ цевки. Го следи методот наведен во 5тииздание наПрирачник за проектирање и конструкција на ПВЦ цевки.

Корисниците можат да ги внесат условите на проектот како што се големината на цевката, вкочанетоста на цевката, длабочината на закопувањето и типот на оптоварување во живо, како и опциите поврзани со почвите, како што се единечната тежина на почвата и E' за вградување. Врз основа на влезните променливи, калкулаторот ќе обезбеди теоретски оптоварувања (во psi) и отклонување на цевката изразено како процент од дијаметарот.

Дизајнерите на закопани ПВЦ цевки ќе откријат дека овој калкулатор го рационализира процесот на дизајнирање и обезбедува можност за брзо одредување на отклонувањето на цевката и/или за извршување на анализа на чувствителност за различни услови за инсталација.

Кликни туказа калкулатор.


https://www.fangliextru.com/upvc-pvc-uh-pipe-extrusion-equipment.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy