Калкулатор за дизајн на внатрешен притисок за ПВЦ

2021-08-30

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Извор:www.uni-bell.org/

Автор: Џон Хоул


Здружението ПВЦ цевки го издаде „Калкулатор за дизајн на внатрешен притисок за ПВЦ цевки“, кој им помага на корисниците во дизајнирањето на ПВЦ цевки за различни гранични состојби на притисок.

Методологијата ја следи најновата верзија на AWWA C900 „Поливинил хлорид (ПВЦ) притисочни цевки и фабрикувани фитинзи, 4 инчи низ 60 инчи“. како и наПрирачник за проектирање и конструкција на ПВЦ цевки (5th Edition). The user simply inputs pipe size, outside diameter (OD) regimen and operating temperature. Pressure inputs include working pressure, occasional surge pressure (also known as "emergency surge"), recurring surge and field hydrostatic test pressure.

Излезот на калкулаторот е вистинската димензија на OD на цевката, потребниот однос на димензиите (DR) и потребната класа/оцена на притисок. Имајте предвид дека овој калкулатор го проверува само капацитетот на цевките под притисок на ПВЦ за овие гранични состојби. Не го проверува работниот век на дизајнот од повторливи (циклични) пренапони притисоци. Претстојниот цикличен калкулатор ќе се занимава со оваа тема.

Кликни туказа калкулатор.


https://www.fangliextru.com/upvc-pvc-uh-pipe-extrusion-equipment.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy