Предности на цевководот за водоснабдување HDPE во примена

2021-06-25

1. Јасt лесно е заварување со задник и електрофузиско заварување за да се формира затворен систем против протекување. Кога се поставува по должината на ровот, може да се намали количината на земјени работи ископани во ровот и да се намали количината на додатоци.

2. Мала тежина и лесна за инсталирање и ракување.

3. Со силна отпорност на абење и одлични хидраулични перформанси, не е потребна надворешна заштита за затрупаните цевководи. Може да се примени на земјотресни и почвени области во рударските области, а може да се положи и на дното на реките со методот на тонење.

4. Отпорен на хемиска корозија, внатрешна, надворешна и микробна корозија, силна отпорност на корозија и здрава. Погоден за транспорт на кисели и алкални материи, канализација, природен гас, јаглен гас и други материи;

5. Добра еколошка приспособливост и отпорност на мраз. Може да се користи за внатрешни и надворешни цевководи за водоснабдување.

6. Долг работен век, со работен век од повеќе од речиси 50 години.

7. Лесно се рециклира.

 

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd., како производител со речиси 30-годишно искуство на опрема за производна линија за екструдер, имаме многу искуство во производство на опрема и можеме да ви обезбедиме професионални технички насоки и предлози за набавка на опрема.


https://www.fangliextru.com/pe-pipe-extrusion-line.html

https://www.fangliextru.com/extrusion-equipment-for-type-a-structural-wall-winding-pipe.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy