Контрола на температурата во процесот на производство на ПВЦ цевки и фитинзи!

2023-09-20

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd.епроизводител на механичка опремасо речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.


Во процесот на производство на ПВЦ цевки и фитинзи, многу е важна контролата на температурата, што директно влијае на подоцнежниот квалитет на производот и има големо влијание врз употребата на производот. Во продолжение ќе ви дадеме краток вовед.


Перформансите на обработка на ПВЦ материјалот се релативно тесни и неговата термичка стабилност е слаба, така што неговиот температурен опсег на обработка е релативно тесен и неговата приспособливост на машини и калапи е слаба. Општо земено, ПВЦ цевките може да се постават помеѓу 160 ℃ - 210 ℃. Специфичната температура сè уште треба да се одреди според различна опрема за истиснување, калапи и различни спецификации. Бидејќи моделите и структурите на различни машини се различни, постои голема празнина во неговиот пластифицирачки капацитет. Затоа, температурата на обработка на цевките со иста спецификација и формула на различни машини може да се разликува за 10 ℃ - 40 ℃. Општо земено, температурата на обработка на ПВЦ цевката е погодна за мазен изглед и умерена јачина на празното цевки при топење на калапот за извоз на празно цевки.


Доколку ви требаат повеќе информации,Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ви посакува добредојде да контактирате за детално барање, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.


  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy