Краток вовед во принципот на екструдер со двојни завртки

2023-05-15

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd.епроизводител на механичка опремасо речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Since its establishment Fangli has been developed based on user’s demands. Through continuous improvement, independent R&D on the core technology and digestion & absorption of advanced technology and other means, we have developed Линија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

Во целина, проучувањето наистиснување со две заврткитеоријата е сè уште во почетна фаза. Ова е таканаречената „вештини повеќе од наука“. Од проучувањето на неговиот процес на истиснување, постојат приближно три врски:

 

1. Законот за состојбата на полимерот се менува за време на процесот на истиснување, принципот на пренесување на вистината и законот за пренесување и исцрпување на цврстото топење и воспоставување на математички и физички модел кој ќе го води дизајнот на екструдерот со две завртки и оптимизација на процесот на истиснување.

 

2. Потребно е да се разјасни фактичката состојба на два или повеќе полимери и материјали за време на процесот на истиснување, формата на мешање, процесот на структурна промена и односот помеѓу финалната смеса и изведбата.

 

3. Како екструдер со две завртки, внатрешната врска помеѓу процесот на реакција, брзината, перформансите и конфигурацијата на завртките и работните услови за време на обликувањето на реакцијата на истиснување е воспоставена за да се воспостави модел за водење на истиснувањето на реакциското обликување.

 

Развојот наекструдер со две завртки: Првпат беше успешно развиен во Италија во 1930-тите, а брзо се разви во доцните 1960-ти и раните 1970-ти. Двојната завртка што се врти контра-ротирачки беше развиена со развојот на производите од RPVC, а договорот следеше. Со развојот на модификацијата на полимерот, проучувањето на теоријата на истиснување со двојни завртки не може да се прилагоди на развојот на апликациите и формираше консензус низ целиот свет и стана жариште за истражување.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy