Карактеристики на менувачот со двојни завртки екструдер

2023-01-30

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. епроизводител на механичка опремасо речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјалит. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Нов дизајн на преносниот систем на менувачот наекструдер со две завртки. Преносот на излезното вратило усвојува дизајн на поделба на моќноста, кој го удвојува вртежниот момент што го пренесува излезното вратило, ја зголемува носивоста на целата машина за 50%, а коефициентот на осигурување го зголемува за 30%.

 

Наекструдер со двојни заврткимерачот на менувачот има едноставна структура и лесно склопување, што може да ги исполни тековните барања од иста насока паралелноекструдер со двојни заврткиза менувачот со висок вртежен момент и голема брзина. При монтажата, проверете дали излезното вратило на менувачот е коаксијално со долгата оска на дистрибутивната кутија. По завршувањето на инсталацијата, потребна е рачна проверка за да се обезбеди флексибилна ротација помеѓу компонентите без заглавување.

 

На coaxiality of the output spline shaft between the screw and the distribution box directly affects the life of the distribution box gear and bearing. When installing, remove the spline sleeve and check the spline shaft with a dial indicator. Use a feeler gauge to check the screw and distribution box flower Whether the contact between the end faces of the key shaft is good, eliminate the error.

 

Менувачот и дистрибутивната кутија се ладат со циркулирачка вода, а температурата на водата за ладење не е повисока од 30. За време на работата, ако локалните делови за лежиште се прегреат или има ненормален шум, запрете ја машината за проверка и ракувајте сопорешавање проблеми.

 

Доколку ви требаат повеќе информации,Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ви посакува добредојде да контактирате за детално барање, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy