Можност за примена на опрема за истиснување на пластични цевки

2022-09-22

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Процесот на производство наистиснување на пластична цевкатреба да се избере според видот и големината на пластичната цевка. Општо земено, пластичните екструдери се користат за екструдирање на производи. Сепак, пластичните материјали и видовите на пластични цевки се различни, така што принципот на обликување во производството е различен. На пример, ако дијаметарот на ПВЦ пластичната цевка е мал за време на производството, таа ќе биде екструдирана директно од главата на матрицата на пластичниот екструдер според обликот во производството, а потоа ќе се олади за да ги добиеме производите што ни се потребни. Додека на некои тврди пластични цевки им требаат глави за надувување за да помогнат во обликувањето за време на производството и производството, па дури и на некои пластични екструдери им се потребни вакуумски маси за обликување за производство на производи. Затоа, процесот на производство на пластични цевки треба да го избереме според специфични производи за време на производството и производството.

 

Пластичната цевка е еден вид производ кој најчесто се користи во пластични производи. Одводната цевка и цевката за гас во градовите, цевката за наводнување во руралните области и индустриската канализација и цевката што пренесува хемиски течност, сите треба да користат пластични цевки.

 

Пластичните цевки кои се користат во областа на егзистенцијата и хемијата на луѓето одиграа значајна улога во многу области, а нивната заштита на животната средина и безбедносните перформанси привлекуваат се повеќе и повеќе внимание. Еколошките зелени пластични цевки постепено ги заменија цевките од леано железо и галванизираните цевки и станаа тренд на примена и развој. Пластичната цевкаимасветлинаТежина, добра отпорност на корозија и отпорност на удар, и ниски трошоци за производство. Со иновацијата на науката и технологијата, се повеќе пластични цевки доаѓаат во вид на луѓето и се препознаваат од сите.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

 

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy