Опрема за истиснување на цевки PE-RT

2022-08-12

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Bбидејќи цевката за подно греење е калем, сноп од 200-300 m, отстапувањето на средната цевка не е лесно да се најде,иќе има потенцијален квалитетпроблеми. Производство на PE-RT цевкибарадобрите својства на суровините да се „удвојат“ на цевките, иенадежdда се реализира континуирано и брзо истиснување, за да се произведуваат производи со висок квалитет и подобри економски придобивки. Мора да бара напредна опрема и висока точност на контролните инструменти. Затоа, наглавен екструдердизајнот е многу важен, инаку излезот и квалитетот тешко се задоволуваат барањата.Главниот екструдер на ттој производствена линија обично прифаќа Φ 65 завртка, излезот може да достигне 250 кг / ч, а стабилната брзина на производство може да достигне повеќе од 15-25 м / мин. Горенаведениот дизајн се стреми совршено да ги комбинира сите процеси од перспектива на технологија и економичност, за да постигне најдобри перформанси и перформанси. Поради високиот вискозитет на топењето на PE-RT, екструдерот усвојува висок излез на вртежен момент, увезено лежиште на потисок, а запчаникот е направен од специјална легура и специјална термичка обработка, со што се намалува бучавата и загубата на топлина;tоперацијата за истиснување усвојува напреден систем за контрола за да обезбеди стабилно, безбедно и брзо истиснување наPE-RT.

 

Во процесот на обработка на PE-RT цевката, доколку контролата е слаба во процесот на топење на суровината, формирање на празно цевки, димензионирање на ладење итн., механичките својства на цевката ќе се намалат поради распаѓање на суровините, ориентацијата на молекуларните синџири или кристализацијата при ладењето. Пластификацијата на суровините и разладувањето на димензионирањето нацевкаblank are the key to control the extrusion quality. For extrusion equipment, the following points should be met:

(1)LТреба да се усвои температурата на топењето за да се минимизира распаѓањето на суровините во процесот на топење и пластификација.

(2) Топењето има одлични и униформни својства, а полимерниот молекуларен синџир не е ориентиран по надолжната насока во процесот на формирање на празно цевка.

(3) Постигнете еднообразно ладење и намалете го внатрешниот стрес на цевката.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy