технички карактеристики и опсег на примена на цевката за намотување на шупливи ѕидови

2022-08-04

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

1.Карактеристики на цевките

Нацевка за намотување на шупливи ѕидовикористи полиетилен како суровина, кој е производ за кој државата се залага за замена на челикот со пластика. Цевката е со шуплива ѕидна структура и споена во една, така што има добра отпорност на удар и отпорност на притисок. Цевката за намотување на шупливи ѕидови ги има следниве одлични карактеристики:

· Хемиска отпорност: не е кородиран од канализација, отпадна вода и хемикалии и не е кородиран од гнили материи во почвата.

· Отпорност на удар: ѕидот на цевката е со структура „I“, со отпорност на удар и висока цврстина;тоа е флексибилна цевка со добра растегливост.

· Отпорност на стареење: цевката е направена од црна анти УВ формула, со одлична отпорност на стареење.

· Мала тежина: поради шупливата структура на цевката, суровините се заштедуваат на премисата за одржување на ригидност. Под истиот дијаметар, тежината по единица должина е 1/8 од тежината на цементната цевка. Изградбата е погодна, а не е потребна голема опрема за инсталација, што го намалува интензитетот на трудот и го скратува периодот на изградба.

· Добри перформанси на дренажа: внатрешниот ѕид на цевката е мазен, хидродинамичкото триење е мало, а брзината на проток е брза. Се избира цевката за намотување на шупливи ѕидови, а нејзиниот дијаметар на цевката може да биде 1-2 степени помали од оној на избраната арматура

· Економски перформанси: цената на материјалите за цевки е ниска, а трошоците за изградба, управување и одржување се ниски.

· Поврзување на материјалот: обично користете технологија за поврзување со „електричен појас за топење на греење“ или „појас за намалување на топлина“. Цевките и фитинзите се споени во едно, што не само што ја обезбедува цврстината на врската, туку и реализира нула истекување на системот на гасоводот. Во овој проект е усвоена технологијата за поврзување „појас што може да се собира со топлина“.

 

2.Опсег на примена

Цевката за намотување на шупливи ѕидови може широко да се користи во комунална канализација, експресен пат, одводнување на дождовница, наводнување на обработливо земјиште, а може да се користи и како закопана кабелска чаура. Цевките се лесни за транспорт, товарење и растоварување, едноставни и удобни за конструирање и имаат добри перформанси на запечатување. Тие се идеални замени за цементни цевки, цевки од леано железо и стаклени челични цевки.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy