Пет точки за внимание во производството на ПВЦ цевки

2022-07-07

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство напластика опрема за истиснување на цевки, нова заштита на животната средина и нови материјали опрема. Од своето основање Fangli е развиен врз основа на корисникот барања. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на јадрото технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и друго значи, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, ЈП Линија за истиснување на водоснабдување / гасна цевка,што беше препорачано од Кинезите Министерството за градежништво да ги замени увозните производи. Ја освоивме титулата на „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Во процесот на производство, бидејќи ПВЦ е а вид материјал чувствителен на топлина, дури и ако се додаде топлински стабилизатор, може само зголемување на температурата на распаѓање и продолжување на стабилното време без распаѓање, што бара строга контрола на температурата на лиење на ПВЦ. Особено за RPVC, бидејќи неговата температура на обработка е многу блиску до температура на распаѓање, што често резултира со распаѓање поради неправилно контрола на температурата. Затоа, треба да се одреди температурата на истиснување според формулата,екструдеркарактеристики, структура на матрицата, брзина на завртката, позиција на мерното место на температурата, грешка на термометарот, мерење на температурата длабочина на точка итн.

 

I. Контролата на температурата е важна фактор во операцијата на истиснување. Контролните фактори на истиснување вклучуваат буре температура, температура на дијаметар и температура на матрицата. Ниска температура, слаба пластификација, досаден изглед на цевката, лоши механички својства и производ квалитет, сето ова не може да ги исполни барањата. Ако температурата е превисока, материјалот ќе се распадне и производот ќе ја промени бојата.

 

II. Со зголемувањето на брзината на завртката, на количината на истиснување ќе се зголеми, за да се зголеми излезот. Сепак, тоа е лесно да се произведе лоша пластификација, што ќе доведе до груб внатрешен ѕид и намалување на силата. За овој проблем, притисокот на главата треба да се прилагоди на постигнат најдобар резултат и квалитет. Контролата на температурата на завртката влијае брзината на пренесување, квалитетот на пластифицирање и топење на материјалите. На цевка за истиснување треба вода за ладење, и намалување на температурата на завртката е погодна за подобрување на квалитетот на пластифицирање. Температурата на завртката низ водата за ладење е околу 50 ~ 70.

 

III. Во операцијата на повторно истиснување, тоа е многу важно да се прилагоди брзината на влечење. Откако материјалот е екструдиран, се топи и пластифицира, континуирано се извлекува одглавата на матрицатаи воуредот за поставување, уред за ладењеиуред за влечење. Брзината на влечење треба да одговара на брзината на истиснување. Општо земено, во нормално производство, влечење брзината треба да биде 1% ~ 10% поголема од брзината на истиснување на цевката.

 

IV. Компримираниот воздух може да ја разнесе цевката до чувајте го круг. Притисокот треба да биде доволен. Ако притисокот е премногу низок, на цевката не е тркалезна, ако притисокот е превисок, вретеното се лади, на внатрешниот ѕид на цевката пука и не е мазен, а квалитетот на цевката капки. Во исто време, притисокот треба да биде стабилен. Доколку притисокот флуктуира, лесно е да се произведе пукнатина во цевката.

 

V. Различни методи за димензионирање и ладење се се користи за екструдирање на различни пластични производи. Медиумот за ладење може да биде воздух, вода или друга течност, а температурата треба да се контролира. На температурата е главно поврзана со ефикасноста на производството и внатрешната стрес на производот.

 

Доколку ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детални информации истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или опрема предлози за набавка.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy