Избор на методи за греење и ладење за пластично екструдерско буре

2022-06-22

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R,Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

 

Греењето и ладењето се неопходни услови запластична екструзија. Со цел да се истисне пластиката во температурниот опсег што го бараат другите технологии за обработка, температурата на материјалите во бурето напластична екструдr постојано се прилагодува со загревање или ладење.

    

Греењето на бурето напластичен екструдер is to provide heat for the plasticization of the raw materials in the barrel, and the barrel cooling is to prevent the raw materials from generating too much heat during extrusion and friction plasticization to increase the temperature. The alternate use of heat supply and cooling can control the heat of the barrel of theпластичен екструдерво рамките на температурниот опсег на процесот потребен за пластификација на суровините, за да се обезбеди нормално и континуирано производство напластичен екструдер.Режим на загревање на бурето: греење со отпор, електрично индукционо греење и греење со носач на топлина. Постојат два начина на ладење: водено ладење и воздушно ладење.

 

Методот на греење на системот е метод на отпорно греење. Грејачот прифаќа леано алуминиумски грејач. Отпорната жица се вградува во металната цевка и се полни со изолациони материјали како што е магнезиум оксид за да се направи електрична грејна шипка, која се свиткува според потребната форма и потоа се фрла во алуминиумската легура. Корисниот модел ги има предностите на мала големина, мала тежина, практично склопување и расклопување, висока температура на греење, долг работен век, перформанси отпорни на влага, удари и експлозии. Режимот на ладење на системот е воздушно ладење, кое главно го усвојува воздушното ладење, односно електричниот вентилатор се користи за дување на воздухот до деловите од бурето што треба да се изладат и ја одзема топлината на бурето, така што дека бурето може да ја постигне целта за ладење, но брзината на ладење е бавна. Напластичен екструдерги има предностите на едноставна структура, мал термички шок, без загадување, концентрирана моќност на ветерот, висока ефикасност на ладење, удобна инсталација и одржување итн.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

 

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy