Резервоар за вода за ладење за обликување на пластични цевки

2022-04-27

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство наопрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и нова опрема за материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивмеЛинија за истиснување на ПВЦ цевки, Линија за истиснување на цевки PP-R, Линија за истиснување на ЈП водовод / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство за градежништво за замена на увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Се користат многу помошни машинипластичен екструдерда се истиснуваат цевки меѓу кои е поважна помошната машинарезервоар за вода за ладење. Помошната машина што ја користимелинијата за производство на екструдере еден вид пластична помошна машина која често се користи за истиснување на пластична цевка. Ние генерално користиме комбинација за заварување со челични плочи за производство на резервоари за вода. Челична цевка се користи за поврзување на горната вода и долната вода, а водата за ладење се пренесува во резервоарот. Целиот резервоар за ладење може да се движи напред-назад по централната линија на работа на цевката.

 

Опрема за резервоар за вода за ладењеинсталиран зад опремата за истиснување на екструдерот е задподесување ракав. Главно ја потопува цевката за формирање, екструдирана од навлаката за поставување во вода за дополнително да се излади и зацврсти цевката. За цевката екструдирана од екструдер, дијаметарот е голем (обично се однесува наповеќе одφ100 мм), т.еако цевката е потопена во вода со голема пловност, ладењето на цевката е нерамномерно и лесно се витка. Затоа, при производството на ова ладење со голем дијаметар, треба да го примениме методот на прскање, истовремено да прскаме вода за ладење на обемот на цевката, така што цевката може рамномерно да се лади.

 

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е претпријатие со повеќе од 30 години искуство во производство на пластични екструдери и поврзана помошна опрема. Предлагаме да обрнеме внимание на некои работи при користење на оваа опрема, како што следува:

1. The circulating cooling water in the water tank should enter from the outlet end of the pipe and be discharged from the inlet end of the pipe, so as to gradually reduce the temperature of the pipe blank from high temperature to low temperature, so as to prevent the sudden cooling of the pipe from causing great stress to the product и аефектинг квалитетот на цевките.

2. Операторите на терен мора да обрнат внимание на прилагодување на централната линија на влезната и излезната контрола на резервоарот за вода да биде на истата хоризонтална централна линија како матрицата, што може ефективно да го спречи виткањето на цевката.

3. Кога ќе го исклучиме производството, за да го обезбедиме работниот век на опремата на резервоарот за вода за ладење, треба да ја исцедиме водата за ладење во резервоарот.

 

Нашата компанија е специјализирана за производство на сите видови линии за производство на пластични цевки. Доколку е потребно, можеме да се консултираме со релевантни содржини во секое време и со нетрпение ја очекуваме нашата соработка.

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy