Принцип и примена на екструдер со единечна завртка

2022-03-14

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.


Како вообичаена опрема за екструдер,наЕкструдер со една завртка се користи во индустријата за преработка на пластика. Кој е неговиот принцип и структура? Подолу е анализата за екструдерот со една завртка од делот за пренесување на екструдерот, делот за компресијаидел за мерење.


Ефективната должина на екструдерот со една завртка е генерално поделена на три дела.TТри ефективни делови се одредуваат според дијаметарот на завртката, растојанието на завртката и длабочината на завртката, коишто се генерално поделени на една третина.


Екструдерот со една завртка со висока ефикасност усвојува целокупен дизајн во две фази, ја зајакнува функцијата на пластифицирање, обезбедува високо-брзински, високи перформанси и стабилно истиснување. Специјалниот сеопфатен дизајн на мешање со бариера обезбедува мешачки ефект на материјалите. Високото смолкнување и ниската температура на пластифицирање на топење обезбедуваат високи перформанси, ниска температура и мерно истиснување на материјалите. Концептот и карактеристиките на дизајнотдали се тоаголема брзина и висок принос истиснување основи на високо директно ниво.


Tтој стрринцип на екструдер со една завртка
A thread behind the feed port is called the conveying section. The material here is required not to be plasticized, but to be preheated and compacted under pressure. In the past, the old extrusion theory thought that the material here is loose. Later, it was proved that the material here is actually a solid plug, that is to say, the material here is solid like a plug after being extruded. Therefore, as long as the conveying task is completed, its function е направено.

Principle of single screw extruder: The second section is called compression section, the volume of screw groove gradually decreases from large to small, and the temperature should reach the degree of material plasticization. The compression produced here is from conveying section 3 to 1, which is called the compression ratio of screw - 3:1. Some machines also change, and the plasticized material enters into the third section.

Принцип на екструдер со една завртка: третиот дел е мерниот дел, каде што материјалот ја одржува температурата на пластифицирање, исто како и мерната пумпа, топениот материјал прецизно и квантитативно се транспортира до главата на матрицата. Во тоа време, температурата не може да биде пониска од температурата на пластифицирање, генерално малку повисока.

Екструдерот со една завртка главно се користи за екструдирање на мека, тврда ПВЦ, полиетилен и друга термопластична пластика. Може да обработува различни пластични производи, како што се филм, цевка, плоча, лента итн., а може да се користи и за гранулација во комбинација со соодветните помошни машини (вклучувајќи ја и главата за обликување).

Пластичниот екструдер ги има предностите на разумен дизајн, висок квалитет, добра пластификација, ниска потрошувачка на енергија, низок шум, стабилна работа, голем носивост и долг работен век.


Примена на екструдер со една завртка

Истиснување на цевки: погодна за PP-R цевка, PE гасна цевка, PEX цевка за вкрстено поврзување, алуминиумска пластична композитна цевка, ABS цевка, ПВЦ цевка, HDPE силиконски јадро цевка и разни ко-истиснување композитни цевки.

Истиснување на листови и листови: погодно за истиснување на ПВЦ, домашни миленици, PS, PP, компјутери и други профили и плочи, како и одруги видови на истиснување на пластика, како што се жица, прачка, итн.

Истиснување на профилот: прилагодете ја брзината на екструдерот и променете ја структурата на завртката за истиснување, која може да се користи за производство на ПВЦ, полиолефин и други пластични профили.

Модифицирана гранулација: погодна за мешање, модификација и зајакнување на гранулација на различни пластики.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

 

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy