Видови машини за сечење пластични цевки

2022-02-09

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

 

Секачот се користи за сечење на цевката со фиксна должина, машината ја сече пластичната цевка рачно или автоматски според вашиот сет, кога работи во брзина, прекинувачот за сечење треба да биде во автоматска положба.

Нашата компанија има некои калапи за секач, како што се секач за пили, секач за ножеви, секач од типот на гилотина и планетарен секач, клиентот може да нарача според сопственото барање.

 

Овде накратко воведуваме некои видови машини за сечење за ваша референца како што следува:

 

Планетарна машина за сечење: it е традиционална машина за сечење цевки со големи димензии. Во споредба со машината за сечење на сечилото на пилата, таа може да сече цевки со големи димензии кога дијаметарот на сечилото на пилата е релативно мал бидејќи ја зголемува функцијата на ротирање на сечилото на пилата (т.е. ротирање околу цевката). Квалитетот на делот за сечење е исто така повисок од оној на машината за сечење на сечилото за пила. Предности: може да сече цевки со дебели ѕидови со големи димензии, што е поекономично од машината за сечење сечила.

 

Комбинирана машина за сечење планетарна и сечила: in order to obtain good cutting section and meet the cutting of large-size thick wall pipe, Fang Li has developed planetary and blade combined cutting machine. The cutting machine has two sets of planetary cutting devices, one is a saw blade and the other is a blade. When cutting thick wall pipes, first use the saw blade to cut a certain depth, and then the blade will follow up the cutting. This type of cutting machine can meet the cutting of large-diameter thick wall pipe.

 

Машина за сечење летечки нож:овој модел е дизајниран да одговара на брзото сечење на цевки со мала големина. Нема вртење за време на сечењето, а сечилото може брзо да го заврши дејството на сечењето со голема брзина под контрола на електричното снабдување. Предности: може да го исполни брзото сечење на мали цевки (највисоката брзина на линијата е до 100M / мин), едноставна структура, мал модел и ниска цена.

 

Машина за сечење на сечилото за пила:тоа е потрадиционална форма на машина за сечење. Најчесто се користи за сечење цевки со мала големина под 160. Обично се користи кружна пила, а дијаметарот на сечилото на пилата е дизајниран според спецификацијата на цевката за сечење. За време на сечењето, напојувањето на сечилото на пилата е горе-долу (или лево и десно) од типот на туркање и нема дејство на вртење. Општо земено, за стегање се користат гумени блокови дизајнирани на двете страни на сечилото на пилата. Предности: едноставна структура, ниска цена.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.


https://www.fangliextru.com/chipless-cutting-machine.html

https://www.fangliextru.com/chipless-heavy-load-pipe-cutting-machine.html

https://www.fangliextru.com/planetary-cutting-machine.html

https://www.fangliextru.com/upvc-pipe-dustless-ring-cutting-machine.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy