Дали зголемувањето на ротационата брзина на главната машина на пластичниот екструдер може да ја подобри продуктивноста на опремата?

2022-01-24

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на пластика опрема за истиснување на цевки, нова заштита на животната средина и нови материјали опрема. Од своето основање Fangli е развиен врз основа на корисникот барања. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на јадрото технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување на цевки ПП-Р, вода од ЈП Линија за истиснување на снабдување / гасна цевка, што беше препорачано од кинеското Министерство на градежништвото за замена на увозните производи. Ја стекнавме титулата на „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

По производителите на пластични производи купете го пластичниот екструдер, со цел да ја максимизирате ефикасноста на употребата на опрема за екструдер, се надеваме дека ќе го максимизираме производствениот капацитет на пластиката екструдер. Во случај опремата да не може да се надгради или трансформира, ние ќе го подобри производниот капацитет на опремата со зголемување на брзина на ротација на главната машина на пластичниот екструдер. Дали е ова навистина изводливо? Следниве се некои објаснувања.

 

Како прво, го знаеме теоретското формула за пресметка на излезот на пластичен екструдер. На пример, на теоретскиот излез на екструдер со една завртка може да се добие со формула пресметка:

 

Излез на пластичен екструдер = густина на материјалот * пресечна површина на делот за истиснување на завртката кога материјалот е полн * олово *брзина на ротација * ефикасност на пренесување

 

Од формулата, можеме да знаеме дека ако ние ја зголемиме брзината на ротација на главната машина на пластичниот екструдер, можеме зголемување на производниот капацитет на опремата во директна пропорција, но всушност, производствениот капацитет на екструдерот не е толку едноставен.

 

Со цел да се подобри производствениот капацитет на пластичен екструдер, ние исто така треба да го обезбедиме квалитетот на готовата пластика производи. Општо земено, кога екструдерот произведен од нашиот производител на опрема произведува пластични производи, најсоодветно е да се контролира главниот мотор брзина помеѓу 80-90% од максималната брзина.

 

Secondly, in the process of extruder production, the speed of the main machine will be improved, which will certainly improve the extruder capacity. But with the improvement of screw speed of plastic extruder, the stronger the shear capacity of screw to materials, for the shear heat sensitive type (such as PVC), the material will degrade in the production process, which will eventually lead to unqualified or even scrapped plastic products. At the same time, the speed increase will increase the pressure of the material in the barrel, and the failure of material return and material spilling from the exhaust port may occur, which is not conducive to stable production. The phenomenon of returning material will cause the reduction of the conveying efficiency of extruder, and the final production capacity can not be improved. Finally, the increase of screw speed, the retention time of materials in the barrel is reduced, and the corresponding plasticizing and mixing capacity of the screw will increase accordingly. If the speed increase exceeds the actual capacity of the screw, the final product will not be qualified.

 

Трето, брзината на екструдерот е помала од барањата за дизајн, а резултатот е спротивен на горенаведеното, што исто така ќе предизвика одредени проблеми во производството. Затоа, централното значење на овој труд е отстапен, и нема да го објаснувам овде.

 

Како заклучок, подобрувањето на главната брзината на машината на пластичниот екструдер навистина не може да ја подобри опремата капацитет. Само во просторот за исполнување на барањата на екструдер завртка опрема и обезбедување на квалитетот на пластичните производи, правилната брзина на завртката може да се зголеми или да се постави да го контролира стабилниот капацитет на екструдерот. За нашите квалификуван пластичен екструдер, разумно ќе ги дизајнираме материјалите. Ние предлагаме дека брзината на екструдерот треба да се контролира на 80-90% од максималната брзина на опремата.

 

Се верува дека со континуираните развој на екструдери, ќе добиеме нови екструдери со поголема брзина и повисок производствен капацитет за да ви обезбеди подобра производствена гаранција и подобрување на економските придобивки. Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Технологија копродукции, Ltd. ве поздравува да се јавите за детална истрага, ние ќе да ви обезбеди професионално технички насоки или набавка на опрема предлози.


https://www.fangliextru.com/counter-rotating-parallel-twin-screw-extruder.html

https://www.fangliextru.com/conical-twin-screw-plastic-extruder.html

https://www.fangliextru.com/single-screw-extruder.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy