Дизајн на завртка барел на PE-RT цевка екструдер

2021-12-08

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Според карактеристиките на суровината на PE-RT цевката, соодносот на дијаметарот на должината на завртката е релативно голем, кој обично е дизајниран како 33:1. Двостепениот шраф за мешање е усвоен во структурата на завртката, а во средината и главата на завртката има елемент за мешање за да се избегне прекумерно стрижење на материјалот. Бурето на делот за напојување усвојува независна структура на черупка, медиумот за ладење се лади, а внатрешната површина е аксијално засечена. Овие структурни дизајни помагаат да се подобри ефикасноста на пренесување на делот за хранење. Тбурето за завртки е изработено од висококвалитетна легура и површината е специјално обработена. Завртката на цевката треба да обезбеди висока точност. Ако точноста е слаба, според принципот на еквивалентност време-температура, ако има адхезија на остатоци на нерамни места, температурата ќе биде значително зголемена по долго време, производите на деградација или распаѓање ќе се појават по долго континуирано време на производство, и таму ќе има повремени мали црни дамки на површината на цевката, што ќе влијае на квалитетот на производот.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

 

https://www.fangliextru.com/pe-pipe-extrusion-line.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy