Различни механички својства на ПП цевки

2021-11-09

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на пластика опрема за истиснување на цевки, нова заштита на животната средина и нови материјали опрема. Од своето основање Fangli е развиен врз основа на корисникот барања. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на јадрото технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и друго значи, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување на цевки ПП-Р, ПЕ линија за истиснување на водоснабдување / гасна цевка, што беше препорачано од Кинезите Министерството за градежништво да ги замени увозните производи. Ја освоивме титулата на „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

In the previous period, PP-C pipes and fittings appeared on the market, and the installation method was consistent with PP-R. Many people are confused about the difference between PP-R and PP-C, causing many misunderstandings and confusion. In international standards, polypropylene hot and cold water pipes are classified into PP-H, PP-B and PP-R, and there is no PP-C. The difference between the three types of PP pipes is that the stiffness of the PP-H, PP-B and PP-R pipes is successively decreased, and the impact strength is sequentially increased.

 

Меѓу трите типа на ПП цевки, цевката отпорност на удар PP-R>PP-B>PP-H, температура на изобличување на топлината на цевката PP-H>PP-B>PP-R, ригидност на цевката PP-H>PP-B>PP-R, температура на цевката температура на минирање PP-H>PP-B и PP-R, хемиска отпорност на цевката PP-H>PP-B и PP-R. Во споредба со другите ПП цевки, PP-R цевката има извонредни предности за подобрување на нискотемпературната кршливост на PP-H и добра долгорочна отпорност на притисок на вода при повисоки температури (60 °C), особено за цевките за топла вода. Кога се користи, долгорочната јачина е подобра отколку PP-H и PP-B.

 

Цевката PP-C на пазарот е всушност а ПП-Б цевка, а суровината е специјална блок кополимерна полипропиленска цевка материјал. ПП-Б цевка е еден вид цевка за топла и ладна вода, цената е релативно евтини, а неговата отпорност на топлина и отпорност на притисок се многу различни од оние на ПП-Р. На пример: со користење на условна класификација 2, проектен притисок 0,6MPa DN25mm цевка, PP-R дебелина на ѕидот на цевката 3,5mm, PP-B (PP-C) дебелина на ѕидот на цевката 5,1мм; дизајн притисок 0,8MPa DN25mm, PP-R цевка ѕид дебелина 4,2 mm, но PP-B (PP-C) не може да се користи. Бидејќи потребниот ѕид дебелината е премногу дебела. Цевката PP-C со иста структурна големина и вклучена PP-R пазарот има многу пониски услови за работа и не може да се меша со ПП-Р цевка. Исто така, невозможно е да се замени цевката PP-R со цевка PP-C по утврдување на условите за користење. Условот за употреба 2 означува дизајн температура од 70 ° C за снабдување со топла вода.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Технологија копродукции, Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе да ви обезбеди професионално технички насоки или набавка на опрема предлози.


https://www.fangliextru.com/solid-wall-pipe-extrusion-equipment

https://www.fangliextru.com/special-use-pipe-extrusion-system

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy