Вид на повлекување

2021-09-28

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е производител на механичка опрема со речиси 30 години искуство на опрема за истиснување на пластични цевки, нова заштита на животната средина и опрема за нови материјали. Од своето основање, Fangli е развиен врз основа на барањата на корисниците. Преку континуирано подобрување, независно истражување и развој на основната технологија и варење и апсорпција на напредна технологија и други средства, развивме линија за истиснување на ПВЦ цевки, линија за истиснување цевки PP-R, линија за истиснување на PE вода / гасна цевка, што беше препорачано од Кинеското Министерство за градежништво ќе ги замени увезените производи. Ја стекнавме титулата „Првокласен бренд во провинцијата Жеџијанг“.

 

Во процесот на истиснување на цевката, дијаметарот на цевката и дебелината на ѕидот генерално може да се прилагодат со промена на брзината на влечење. Затоа, во производството, влечењето на цевката е потребно да биде униформно и стабилно, а прилагодувањето на брзината на влечење е погодно и чувствително, за да се обезбеди униформност на дијаметарот на цевката и дебелината на ѕидот.Значи, при истиснување на цевката мора да се избере соодветен влечен уред. Во моментов, постојат ролери, гасеници, појаси и други форми на уреди за влечење на цевки.

 

Денеска накратко воведувамеФанглиВидови на влечење цевки за ваша референца:

Јас.Повлекување појас

Генерално е составен од горните и долните ремени, кои најчесто се користат за влечење на цевки со мала големина под 160. Според потребната влечна сила на цевките, се дизајнирани различни ширини на ремени и должини на контакт. Постојат главно два начина во структурата. Една од нив е дека горните и долните ремени се опремени со струја, а горната и долната синхронизација се контролира преку уредот за регулирање на брзината; Другата е дека долниот појас е погонскиот појас (со моќност), горниот појас е погонскиот појас (без напојување), а горниот појас е синхронизиран со долниот појас со триење.

 

II. Caterpillar Haul-off

Структурата на горниот и долниот дел од гасеницата е во основа иста како онаа на појасот, освен што појасот се заменува со гасеница составена од гумени блокови, која обично се користи за влечење на цевки со мала големина. под 160.

 

IIIИзвлекување на повеќе гасеница

Повлекувањето со повеќе гасеници главно се користи за влечење на цевки со големи димензии. Според различни спецификации на цевки, постојат три гасеници, четири гасеници, шест гасеници, осум гасеници, десет гасеници, дванаесет гасеници, четиринаесет гасеници и други структурни форми. Гасениците се рамномерно распоредени околу цевката. Постои одредена противречност помеѓу влечната сила и дизајнот на опсегот на влечење на транспортот со повеќе гасеници: влечната сила се зголемува кога бројот на гасеници е голем и ширината на гумениот блок е широк, но опсегот на влечната цевка е намалена во исто време.

 

Ако ви требаат повеќе информации, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ве поздравува да контактирате за детална истрага, ние ќе ви обезбедиме професионални технички насоки или предлози за набавка на опрема.

 

https://www.fangliextru.com/haul-off-machine.html

  • Email
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy